Prototype in Bilthoven. Bijzonder dak en bijzonder gaas.

Prototype in Bilthoven. Bijzonder dak en bijzonder gaas.

Dit prototype hangt in Bilthoven. In deze buurt is geen mus te bekennen. Wel mezen en roodborstjes en erg veel eksters. Eksters zijn slim en volhardend. Hangend aan het gaas konden ze met hun kop en nek er doorheen en zo bij het voer komen.Daarom is het gaas hier op een speciale manier verbogen. Voor mezen, mussen etc geen extra hindernis maar voor eksters en halsbandparkieten -ook van die doorzetters- wel.

In de definitieve versies staat er een afwasbare voederbak op de bodem. Er zit een flinke afstand tussen het gaas en die bak.
Het hier gebruikte soort dak -volledig uit plexiglas- is geen standaard geworden. Op aanvraag kan het geleverd worden, maar de prijs ligt dan vrij hoog.