Het liefst zouden we de vogel7 compleet gemonteerd versturen.
De verzendkosten zouden dan echter de pan uit reizen.
U zult dus zelf nog het gaas moeten monteren.
Of laten monteren door een handige buurman of dochter.

Open de doos aan de bovenkant (kant met het label). Haal dakje en gaas er als eerste uit.
‘Rol’ het gaas voorzichtig uit. Het is mogelijk dat de krullen een beetje in elkaar haken. Het is vooral een kwestie van rustig ermee omgaan en goed kijken. Helemaal uitrollen is niet nodig. Het moet immers de vorm van een cilinder krijgen.
Zet het gaas rechtop: met de krullen boven of onder. Nu op vier plaatsen de einden aan elkaar haken.
Leg het dakje op een handige manier op z’n kop. Op een flink kussen bijvoorbeeld.
Zet het gaas, dat nu de vorm van een cilinder heeft, met de bovenkant (de kant zonder de krullen dus) op het dak; aan de buitenkant van de 7 oogjes. Bevestig nu gaas en dak aan elkaar met behulp van 7 *) van de ‘tie-wraps‘. Maak ze eerst allemaal vast, maar trek ze pas strak aan wanneer u gecontroleerd of het gaas mooi rond op het dak zit. Knip het grootste deel van het uitstekende deel van de tie-wraps af.

Het eigenlijke montagewerk is nu klaar.

Wanneer u het dak van de zeef uit de verpakking heeft gehaald, treft u daaronder drie stokken: de centrale stok (met een haak aan de bovenkant) en twee zitstokjes.
De centrale stok gaat door het gat in het midden van de bodem en de voerbak.
Op de bodem van de doos treft u, behalve een zakje voer, nog een onderdeeltje: de borgpen die onder de zeefbodem door het gat in de centrale stok gaat. De borgpen zit, met de tie-wraps, ingevouwen in het foldertje.

De montage van de zitstokjes spreekt voor zich. Alleen: zet de onderste niet te laag, anders kunt u de sneeuwstand niet gebruiken.

*) Er zijn een stuk of vijftien tie-wraps ingesloten. Ook nog een paar om de zitstokjes te bevestigen en een paar reserve. Wanneer de tie-wraps zijn vastgemaakt, kun je ze namelijk niet meer losmaken zonder ze kapot te maken.